Nieuw Nederlandsch Kookboek illustraties

Het culinair genootschap de Stichting Heren van Waarde vroeg kok Paul van Waarden een kookboek samen te stellen met nieuwe Nederlandse recepten. Hij stelde een boek samen met twaalf maandmenu's van drie gangen waarin gebruik gemaakt werd van, voor iedere Nederlander, bekende ingrediënten. Er werden geen foto's gebruikt, maar het boek is royaal geïllustreerd met smaakvolle grafische afbeeldingen van levensmiddelen. En per maandmenu een illustratieve vertaling van één van de recepten.

Klant:
Stichting
Heren van Waarde

Uitvoering:
illustratie

Bureau:
hAAi

Nadat het eerste boek goed was ontvangen hebben we het boek ook nog vertaald naar het Engels. Aan het begin van elk menu bevond zich een paginavullende illustratie. Voor de Engelse versie hebben we uiteindelijk nog vijf extra illustraties moeten maken omdat de hoofdillustraties gebruik maakte van woordspelingen die helaas niet overeind bleven in het Engels.

De illustraties zijn gemaakt met pen op papier, alleen de hoofdillustraties hebben een extra element gekregen bestaande uit strakke vormen in een neon pms kleur. Op deze manier wilde we (net als de recepten) klassiek en authentiek combineren met nu.