Erik Richters


hoi@erikrichters.nl


06 24 11 01 50


Croonenburgh 24
3261 RG Oud-Beijerland

Als kind wist ik mij prima te vermaken met pen en papier, de stap naar het VBO Grafisch Lyceum in Rotterdam was een voor de hand liggende keuze. MBO Grafisch Lyceum Rotterdam volgde en om mijzelf te blijven ontwikkelen zo ook het HBO op de Willem De Kooning Academie in Rotterdam.
Na mijn afstuderen ben ik als zelfstandige begonnen, maar kort daarna bij mijn oude stageplek in vaste dienst getreden.

Inmiddels zijn we ruim 14 jaar verder en heb ik de keuze gemaakt mijn kennis en kunde als zelfstandige voort te zetten.

In de loop der jaren heb ik voor verschillende opdrachtgevers mogen werken, van kleine ondernemers tot grotere organisaties zoals bijvoorbeeld Gemeente Rotterdam, Roteb, Gemeente Texel, TenneT, KPN, CCV, Sint Franciscus Gasthuis, Naturalis en Rijksoverheid.

Ik kan prima zelfstandig werken en het totale ontwerpproces van begin tot eind voor je regelen, maar ik werk ook erg graag in teamverband. Zo ook met ontwerpbureaus die wat extra hulp kunnen gebruiken.

Bekijk mijn Behance pagina voor meer illustratief werk.

Als een opdracht dit toelaat, maak ik graag gebruik van mijn illustratieve vaardigheden. De stijl en techniek die ik daarbij gebruik laat ik zoveel mogelijk afhangen van de opdracht. Dat kan dus variëren van dunne lijntekeningen gemaakt met een kroontjespen tot grote gekleurde vlakken in vectoren. Mijn diversiteit aan kennis, ervaring en interesses maakt mij daarbij breed inzetbaar. Ook kan ik snel schakelen waar deze verschillende disciplines overlappen.

Hoewel ik erg veel voor je kan oplossen, kan ik niet alles. Daarvoor heb ik een bescheiden netwerk met gelijkgestemde creatievelingen om mij heen verzameld, die mij kunnen bijstaan als dat nodig blijkt. Daarmee verwacht ik elke klus naar tevredenheid te kunnen oplossen.

Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact met mij op. Stuur een mail naar hoi@erikrichters.nl of bel naar 06 24 11 01 50. Of het nu gaat om een volledig nieuwe huisstijl of een eenvoudige opmaak klus, ik kan het en ik doe het graag.