DCMR wandillustratie

De DCMR kreeg een volledig nieuw pand, met een prachtige hal bij binnenkomst. Achter de balie bevinden zich een aantal kantoren met glazen wanden. Dat geeft veel licht en ruimte, maar ook afleiding. Aan ons was de opdracht een decoratie te verzinnen die over deze 27 meter lange wand de nodige privacy kon geven en ook nog eens interessant was om naar te kijken.

Klant:
DCMR

Uitvoering:
concept
illustratie

Bureau:
hAAi

De DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en vijftien gemeenten in de regio Rijnmond. Zij houden zich voornamelijk bezig met het maken van vergunningen en het handhaven van milieu- en veiligheidsregels.

Als basis voor ons beeld heb ik het water in beeld gebracht met gekleurde leidingen. Daaromheen bevinden zich verschillende (soms cryptische) illustraties gekoppeld aan zaken die met de DCMR te maken hebben.

 

De glazen wand bestond uit een voor en achter glasplaat, waardoor je een tussenruimte van ongeveer 10 cm kreeg. Door de achterste glasplaat te bestickeren met een gekleurd silhouet, kregen de buizen en illustraties op de voorkant een schaduw. Dit gaf het geheel diepte, waardoor het meer tot leven kwam.